Myte: Outsourcing er en black box, hvor man sender specifikationer ind og får kode ud

Jeg har ofte mødt mennesker i IT-branchen, der fortæller, hvordan de ”lige har lånt 15 indere fra en af deres kollegaer, som alligevel ikke skulle bruge dem de næste par uger”, og jeg har ofte hørt de samme folk berette om deres problemer med at få den effektivitet ud af deres outsourcing, som de havde forestillet sig.

Men er det så underligt, at effektiviteten ikke er i top, hvis man alene ser på sine outsourcede udviklere som ”maskiner”, der besidder nogle tekniske kompetencer? Som en black box, hvor man kan sende noget ind i den ene ende og så blot vente på at få det rigtige resultat ud i den anden?
Nej, det er det vel egentlig ikke. Det er mennesker, man har med at gøre, og derfor er der mange faktorer, man skal have fokus på:

  • Hvad er deres individuelle styrker?
  • Hvem fungerer godt med hvem?
  • Hvem fungerer bedst sammen med den danske del af teamet?
  • Hvem brænder mest for bestemte opgavetyper?
  • Hvem besidder den rigtige ekspertise i forhold til opgaven?

Hos Conscensia rekrutterer vi folk baseret på både deres personlige og tekniske kvalifikationer, og vi tester vores kandidaters kompetencer på begge fronter, inden vi tilbyder dem som fast tilknyttede udviklere til vores kunder.
Vi har stor fokus på, at de skal fungere  godt sammen som et team både internt på vores udviklingscenter i Lviv og i forhold til den kunde, de arbejder fast for.
Vi mener, det er den rigtige måde at gøre tingene på, og det har da også vist sig at give en utrolig høj effektivitet og et rigtig godt afkast til vores kunder.

Pernille Hejle Pedersen
About Pernille Hejle Pedersen

Marketingkoordinator/PA, Conscensia, pep@conscensia.com