Hos Conscensia følger vi af gode grunde situationen i Ukraine meget tæt, og det har vi gjort siden de første uroligheder indtraf tilbage i slutningen af 2013.

Søndagens præsidentvalg i Ukraine forløb fredeligt og med massiv valgdeltagelse i den vestlige del af Ukraine, mens en del af de østlige ukrainere har været afskåret fra at stemme. Hos Conscensia er vi overordnet optimistiske omkring valget, der med 55 % af stemmerne endte med stor sejr til Petro Porosjenko, men det er endnu for tidligt at sige noget om, hvilken betydning det får. I øjeblikket venter vi derfor spændt på, hvad reaktionen på valget bliver i omverden.

Hvis vi skal give en vurdering af stemningen på kontorene, så er den overordnet set rigtig god, og der er tid til et godt grin over kaffen. Dagligdagen i det vestlige Ukraine – og dermed også i byerne Lviv og Kiev – er uberørte af det, der sker mod øst lige nu, men det kan selvfølgelig ikke undgås, at der er en vis form for bekymring over, hvordan situationen vil udvikle sig. Den bekymring er selvfølgelig især til stede hos de ansatte, som stammer fra den østlige del af Ukraine, og derfor har familie i de urohærgede egne.

Hvis man ser bort fra bekymringerne, er det ”business as usual” på kontoret. Vores udviklere fortsætter arbejdet på kundernes opgaver, og der er på nuværende tidspunkt ingen teams der er påvirket i nævneværdig grad. Situationen kan selvfølgelig ændre sig, og vi holder derfor løbende kunderne opdateret om situationen på deres team.

I en kort periode frarådede Udenrigsministeriet unødvendige rejser til Lviv og Kiev, men den del af Ukraine er der åbnet op for igen. Dog fraråder de alle rejser til Krim-halvøen og til det østlige Ukraine.

Du kan holde dig opdateret om den aktuelle rejsesituation på Udenrigsministeriets rejsevejledning.

Hvis du har spørgsmål til situationen er du velkommen til at kontakte CEO, Carsten Hansen, på telefon 2788 6362.

Pernille Hejle Pedersen
About Pernille Hejle Pedersen

Marketingkoordinator/PA, Conscensia, pep@conscensia.com