QA – et effektivt redskab i jagten på effektivisering

Få hjælp til effektiv QA

Hvad?

Et skræddersyet koncept til forbedring af QA-praksis, der giver dig mulighed for at få fuld effekt af vores gennemtestede bedste praksis indenfor QA.

Jagter I efter bugs? Så er det allerede for sent! Korrekt QA handler ikke om at jagte bugs; det er en integreret og kritisk del af produktudviklingen. Udført korrekt, starter det med behovsverifikation og det slutter aldrig. Effektiv QA bidrager med kritiske færdigheder og erfaring til softwareudviklingsprocessen, hvilket bidrager til forbedrede standarder.

Hvorfor?

QA har potentiale til at spare tid, undgå fejl og frustrationer, samtidig med at det forbedrer dit omdømme. Sagt på en anden måde: der er mange penge at spare. Intelligent brug af QA giver et hurtigt ROI igennem bedre kontrol af teknisk gæld. Suboptimale processer skaber teknisk gæld. Som al gæld – skal dette betales tilbage. Jo senere betalingen foretages, jo dyrere er den. Omkostningerne ved suboptimale processer starter straks og har ofte en lang levetid; nogle gange en uendelig tidshorisont.

Og hvad med “team spirit“? At arbejde i et team, der er foran kurven og har kontrol over de kritiske aspekter af produktionen øger fastholdelse, medarbejdertilfredshed og dermed produktivitet.

Hvordan?

En analyse af eksisterende processer vil sætte fokus på de områder, der skal forbedres. Dette munder ud i en detaljeret handlingsplan, som løser forbedringspunkterne. Det vil typisk inkludere et fysisk besøg på kundens kontor og en struktureret rådgivende dialog med de vigtigste interessenter. Forløbet kan naturligvis også gennemføres online. Opfølgning bliver normalt en kontrolleret change management process med løbende statusovervågning for at opdage og afhjælpe afvigelser.

Konklusion

Selvom det måske lyder paradoksalt, er målet ikke at fjerne alle bugs. Det er ikke muligt. Målet er at skabe et robust system: som producerer den højest mulige kvalitet af kodning på daglig basis og som arbejder utrætteligt med at opnå dette. Det er hvad effektiv QA står for. Jo mere velovervejet dine beslutninger er under processen, jo større er sandsynligheden for at kodningen svarer til kravene. Dette er kvalitet.

Citat fra en kunde:

”Vi var ikke klar over at en QA’er (Quality Assurance) kunne blive et bindeled igennem hele udviklingsfasen. Vores ukrainske teamlead gav os denne indsigt, og vi har ikke fortrudt, at vi fulgte hans anbefaling med at få en QA’er på teamet. QA’en er ikke kun tester, men er involveret helt fra starten af udviklingsfasen. Hvor udvikleren ofte tænker på, hvordan løsningen kan omsættes til kode, får QA’en stillet de vigtige produktrelevante spørgsmål. Vores QA’er interesserer sig også for brugervenlighed og design, så hun styrer kommunikationen og al materiale til designeren. På den måde sikrer vi kvaliteten fra starten af projektet.”

Kenneth Jensen, udviklingschef hos Flexybox.

Interesseret?

Skriv til mig på hhp@conscensia.com eller ring til mig på +45 21 57 21 25. Du kan også vælge at udfylde nedenstående formular.

 

 

 

 

 

Hans Henrik von Platen-Hallermund, CEO, Conscensia A/S

  Kontakt Conscensia

  Fornavn: (*)

  Efternavn: (*)

  E-mail: (*)

  Din besked: (*)

  Jeg giver hermed samtykke til, at Conscensia A/S må behandle og opbevare de indtastede oplysninger om mig i forbindelse med indsendelse af denne kontaktformular.
  Læs vores Privatlivspolitik her.