Vi følger stadig situationen i Ukraine tæt, og vi anser folkets valg af Petro Porosjenko allerede i første valgrunde som positivt
Vi kan allerede nu se nogle initiativer, der skal fremskynde og sikre freden i det østlige Ukraine. Situationen kan dog ændre sig fra dag til dag, så vores information er altid baseret på et øjebliksbillede.

De seneste drøftelser i Berlin mellem udenrigsministrene fra Tyskland, Frankrig, Ukraine og Rusland indikerer en snarlig våbenhvile i det østlige Ukraine, hvilket forhåbentlig er det første skridt på vejen til at få en fredsplan på plads.

Af andre positive forandringer kan vi nævne den ukrainske regerings fokus på gunstige forhold til it-sektoren, og det danske udenrigsministeriums Red Carpet-program, som gør, at vi nemmere og hurtigere kan få visum til udviklernes rejser til Danmark. Senest har Petro Porosjenko desuden underskrevet en frihandelsaftale med EU. Frihandelsaftalen viser Ukraines ønske om at være en del af det europæiske fællesskab.

I en kort periode frarådede Udenrigsministeriet unødvendige rejser til Ukraine. I dag fraråder de kun alle rejser til Krim-halvøen og til det østlige Ukraine.

Du kan holde dig opdateret om den aktuelle rejsesituation i Udenrigsministeriets rejsevejledning.

Hvis du har spørgsmål til situationen, er du velkommen til at kontakte vores CEO, Carsten Hansen, på telefon 2788 6362.

 

Pernille Hejle Pedersen
About Pernille Hejle Pedersen

Marketingkoordinator/PA, Conscensia, pep@conscensia.com