a young man showing a red signboard with the text I am sorry written in it

Jeg vil gerne sige undskyld!

Da vi i efteråret besluttede os for at åbne et udviklingscenter i Rumænien, blev der skrevet en artikel om den forestående åbning i en rumænsk avis. Omtalen af åbningen resulterede i hundredvis af henvendelser fra mennesker, som kunne tilbyde alt fra gulvtæpper, telefoni og skriveborde til gode bud på rengøringshjælp, Office Managers og CEO’s.

Da artiklen blev bragt var vi slet ikke så langt i processen, at vi vidste, hvad vi havde brug for. Lokalerne var ikke fundet endnu, og vi vidste af gode grunde ikke, hvad vores behov til tæpper ville være. Det undrede mig lidt, at vi fik SÅ mange henvendelser på den ene artikel, men jo mere jeg tænkte over det, jo mere gav det mening. Alle ville have en bid af kagen. Alle så et muligt behov hos os, og det reagerede de på. Så selvom jeg først blev en smule irriteret, kan jeg stadig godt forstå, hvorfor de alle sammen kontaktede os. For vi gør præcis det samme selv!

Når vi ser et jobopslag, hvor en virksomhed søger en softwareudvikler, ser vi en mulighed. Vi er nemlig naive nok til at tro, at vi har noget at tilbyde, fordi virksomheden mangler en softwareudvikler, og vi kan levere en softwareudvikler. Men sandheden er, at vi har begrænset viden, når vi ser opslaget, og derfor ved vi reelt ikke, hvorvidt det overhovedet giver mening at outsource i den givne virksomhed. Vi henvender os til virksomheden med en mulighed, ligesom Rumænerne gjorde til os, da de så omtalen i avisen. Nu har jeg prøvet på egen krop, hvad vi udsætter andre virksomheder for. Og derfor vil jeg gerne sige undskyld – både på min egen og på branchens vegne. Men jeg ved jo også, at vi ikke henvender os for at være irriterende, men fordi vi er lykkejægere, der alle vil have en bid af kagen.

Mit nytårsforsæt på min virksomheds vegne må derfor være, at vi ikke i blinde tilbyder softwareudviklere til virksomheder, men i stedet forsøger at afdække, om det kunne være relevant for virksomheden at outsource.

Og på den note: Undskyld, glædelig jul og godt nytår!

Pernille Hejle Pedersen
About Pernille Hejle Pedersen

Marketingkoordinator/PA, Conscensia, pep@conscensia.com