Hvorfor_ukrainereFordi kvaliteten er høj

Conscensias kontor i Ukraine ligger i Lviv, som har 25-30.000 it-uddannede indbyggere, og da byen er en universitetsby, udklækkes 1.000 nye kandidater hvert år. Det giver selvsagt et enestående rekrutteringsgrundlag af it-specialister på et højt niveau. Alle ansatte hos Conscensia har en master i datalogi.
De to universiteter, som Conscensia rekrutterer fra, ligger henholdsvis nummer 1 og nummer 9 på listen over Ukraines bedste universiteter, så kandidaterne kommer fra øverste hylde.
Der er allerede en række udenlandske virksomheder, der har outsourcet til Lviv, og derfor er kandidaterne til jobbene ofte allerede bekendt med den måde at arbejde på.

Fordi arbejdskulturerne i Danmark og Ukraine ligner hinanden

Det er attraktivt for ukrainske it-udviklere at arbejde for danske virksomheder, blandt andet fordi de kan lide den danske arbejdskultur. Der er naturligvis kulturforskelle mellem de to lande – eksempelvis har ukrainere tendens til at være lidt mere autoritetstro og private end danskere – men grundlæggende er der flere ligheder end forskelle. Vi griner af de samme ting og har samme indstilling til arbejdet.
På grund af det fælles udgangspunkt er det muligt at skabe et team i Ukraine, der føler sig som en integreret del af den danske virksomhed, og som tager stort ansvar for virksomhedens udvikling. Det lykkes især for de danske virksomheder, som inviterer deres ukrainske udviklere til Danmark og giver dem mulighed for at lære virksomheden at kende. Det sikrer, at den danske kulturmodel bliver forankret i det ukrainske team.

Fordi prisen er lav

Selv om it-kompetencerne er på højde med dem, man finder i Danmark, så er prisforskellen stadig meget stor. De fleste virksomheder vil kunne spare omkring 40 procent på deres udviklingsudgifter på at outsource til Ukraine.
Ukraine er som outsourcingsdestination i konkurrence med Indien og andre lande i Østen, der kan lokke med en lavere timepris, men alligevel oplever vi hos Conscensia, at fordelene ved den høje kvalitet og de små kulturforskelle i Ukraine gør landet til det bedste og mest effektive valg for rigtig mange virksomheder.

Pernille Hejle Pedersen
About Pernille Hejle Pedersen

Marketingkoordinator/PA, Conscensia, pep@conscensia.com