Historie

Conscensias historie

historie conscensia

Tilbage i 2006 oplevede vores daværende moderselskab Celenia, som havde specialiseret sig i Microsoft Dynamics, en stor efterspørgsel på andre former for softwareudvikling. I stedet for at blande æbler og pærer valgte Celenia i midten af 2006 at starte et datterselskab ved navn Conscensia. Den daværende udviklingsdirektør og første ansatte i Conscensia besøgte forskellige byer i Østeuropa for at finde det helt rigtige sted til Conscensias første kontor. Valget faldt på Lviv i Ukraine.

2006

Vores første kunde – Spar Nord – kom til allerede i 2006, og da kontorerne stadig ikke var på plads, blev rekrutteringssamtalerne med kandidaterne holdt på et hotel i Lviv. Vi hyrede hurtigt i forløbet en intern, som kunne tage sig af rekrutteringsprocessen og det blev starten på en af de vigtigste områder i Conscensia: HR.

2007

Spar Nords team startede op på et midlertidigt kontor i starten af 2007. I løbet af året kom der flere nye kunder og medarbejdere til, og allerede fra starten lykkedes det os at få opbygget en arbejdskultur, hvor alle hjalp til med alt. Sammen fik vi med hammer og højt humør indrettet det første officielle kontor i Lviv, som åbnede i slutningen af 2007.

2008

I 2008 rammer finanskrisen vores nystartede virksomhed, og vi må desværre sige farvel til en større kunde. Det betød, at vi arbejdede på højtryk for at genplacere kundens udviklere. Heldigvis var der flere af de eksisterende kunder, som gerne ville udvide deres projekter, og på den måde fandt vi plads til de fleste.

2009

Bortset fra tabet af en kunde, klarede vi os nogenlunde helskindet igennem 2008, og faktisk med så fornuftig en forretning, at Celenia vælger at sælge os fra i 2009. Store, stærke og klar til at stå på egne ben, går vi et godt 2010 i møde.

2010

I 2010 får vi to markante kunder ind – herunder Systematic – og vi begynder for alvor at skalere op i antallet af medarbejdere.

2011

I 2011 rammer vi først 100 og derefter 150 medarbejdere, så det er også et år, hvor det går rigtig stærkt. Samme år kommer der flere nye kunder til, herunder Kamstrup.

2012

Da vi rammer 2012 har vi ikke længere plads til alle de nye medarbejdere, og vi flytter til et nyt kontor. Det er også året hvor samarbejdet med Systematic blev endnu tættere, da de købte 25 % af Conscensia, fordi sourcing er en så strategisk vigtig del af deres forretning.

2013

Sommeren 2013 åbner vi endnu et udviklingscenter i Ukraine – denne gang i hovedstaden Kiev. Den sidste del af året er præget af urolighederne i Ukraine, og det gør, at vi må tage nogle forholdsregler. Vi må fx lave en plan for medarbejdernes deltagelse i demonstrationerne og en plan for, hvad vi gør, hvis der bliver lukket ned for internettet i landet.

2014

Da vi går ind i 2014 er situationen i landet meget tilspidset. Men selvom urolighederne fylder meget – især i medierne – kommer der stadig nye kunder til, og hverdagen går videre. Samme år er der en del omstrukturering i virksomheden, og vi får blandt andet en ny direktør i Ukraine. Vi slutter året af med en Gazelle.

2015

Året byder på mange spændende begivenheder; vi udvider vores salgsafdeling i Skandinavien ved at ansætte en Country Manager i Norge, vores udviklingscenter i Lviv flytter i nye og flotte lokaler, vi har travlt med at forberede åbningen af vores rumænske udviklingscenter samt vi slutter året af med en Gazelle for 2. år i træk.

2016

Vi fejrer vores 10 års jubilæum! Derudover er vi også meget stolte af vores 10 års jubilæum med vores første kunde Spar Nord Bank, som stadig har deres dedikerede udviklingsteam på vores kontor i Lviv i Ukraine. Vi slutter året af med en Gazelle for 3. år i træk.

2017

Vi har fokus på at videreuddanne vores personale, hvor vi bl.a. nu kan tilbyde vores kunder undervisning i kulturel intelligens samt undervise/coache i SCRUM processer og teknikker. Derudover bliver vores evne til at fastholde vores dygtige medarbejdere tydeligt, idet 3 medarbejdere kan fejre 10 års jubilæum hos Conscensia.

2018

Året byder på flere 10 års jubilæer blandt vores udviklere, hvilket kommer vores kunder til gavn således domæneviden forbliver på udviklingsteamet. Derudover holder vi mange oplæg om hvordan Conscensia kan hjælpe med nearshore softwareudvikling og om kulturel intelligens i bl.a. Berlin, Lviv, København og Aalborg.

2019

Vi åbner et nyt udviklingscenter i Warszawa i Polen. Vi er glade for at kunne tilbyde vores kunder en udviklingslokation indenfor EU/NATO, hvis deres udviklingsprojekt måtte kræve dette.