Hos North Securities bliver udviklerne i Ukraine og medarbejderne i Danmark anset for ligeværdige. Inddragelse og fokus på det sociale har skabt stor loyalitet og en høj grad af proaktivitet fra det outsourcede team.

En gang om året inviterer North Securities deres tre ukrainske medarbejdere en tur til Pandrup i Nordjylland. Den faglige opdatering er omdrejningspunktet, men det handler også om at kigge hinanden i øjnene, tale sammen og hygge sig med en middag i privaten eller en ishockeykamp.
”Vi kan tydeligt mærke det i tiden efter sådan et besøg. Både på den generelle stemning, og på forståelsen af de produkter, vi arbejder med. De får jo mulighed for at lære os at kende personligt, og de får et konkret billede af, hvad vi arbejder med. Det giver os mere kvalificerede input, end vi ellers ville kunne opnå,” fortæller Søren Reinewald, Operations Manager i North Securities.

Proaktive udviklere

North Securities står bag produktet Falck Sirius. Det er et flådestyringssystem, der hjælper virksomheder til at optimere deres brændstofforbrug, lave forebyggende vedligehold på køretøjerne og planlægge ruterne optimalt.
North Securities har ingen it-udviklere i huset, og derfor har udviklingen af virksomhedens interne it-systemer været lagt i hænderne på Conscensia siden 2008.
”Dem primære årsag er naturligvis, at vi gennem Conscensia kan få adgang til it-udviklere til en helt anden pris end i Danmark uden at gå på kompromis med kvalifikationer og kvaliteten af arbejdet,” siger Søren Reinewald, som også lægger vægt på sine ukrainske medarbejderes proaktivitet.
”Det er vigtigt for os, at de er i stand til at råbe vagt i gevær, hvis de opdager noget, der kan gøres bedre. De er meget selvkørende i hverdagen og tager selv initiativ til at finde løsninger,” siger han.
North Securities har fra starten haft et lille team hos Conscensia.
”Derfor var det afgørende, at det var de helt rigtige personprofiler, Conscensia kunne levere, og at de har nogle gode arbejdsforhold. Hvis der var stor udskiftning i vores team, ville vi komme i problemer, men det har ikke været tilfældet – på fem år har der kun været skiftet ud nogle få gange,” fortæller han.

Investeringen betaler sig

Teamets stabilitet skyldes både, at North Securities selv har fokus på medarbejdertrivslen, og at Conscensias faciliteringsteam skaber gode rammer for samarbejdet.
”Jeg synes, at Conscensia er gode til at sætte tingene i system. Vi har samtaler hver måned, hvor der bliver fulgt op på, hvordan teamet fungerer, vi har årlige MUS-samtaler og lignende,” forklarer Søren Reinewald.
Han er ikke i tvivl om, at det betaler sig at investere i medarbejdertrivsel – også selv om medarbejderne til daglig sidder over tusind kilometer væk.
”Vi får nogle medarbejdere, der er lige så dybt engagerede, som hvis de sad her i huset,” siger han.
Engagementet viste sig blandt andet i forbindelse med én af de sjældne udskiftninger på holdet, da teamlederen for et halvt år siden skiftede job.
”Det var nærmest med tårer i øjnene, og han brugte al sin energi på at overdrage så godt som muligt til sin efterfølger – det var hans lille barn, han gav videre. Vi har også hørt, at han efterfølgende har ringet til teamet for at sikre sig, at alt går, som det skal. Den loyalitet har stor værdi for os,” fortæller Søren Reinewald.

Pernille Hejle Pedersen
About Pernille Hejle Pedersen

Marketingkoordinator/PA, Conscensia, pep@conscensia.com