Grant_webConscensia har besluttet at uddele 4 legater til studerende i Ukraine for at støtte fremtidige kandidater i IT branchen. Fakultetet for datalogi på det katolske universitet i Lviv (CS@UCU) åbnede i 2015, og har nu 40 datalogi studerende. Udover at modtage undervisning, har de studerende dannet flere interesseklubber, såsom Kode-klubben og Frontend-klubben. Derudover har de hver uge møder med IT specialister fra forskellige firmaer, som deler ud af deres erfaringer. De studerende på dette fakultet er yderst entusiastiske og motiverende, som er nogle af årsagerne til at de modtager vores 4 legater.

For at modtage et legat (USD 250 pr. legat), skulle de studerende tage en test. I anden runde, blev de desuden evalueret på baggrund af deres karakterer fra det første semester. Legaterne vil blive brugt til at betale for deres undervisning på 2. semester.

Den 3. februar 2016 overrakte Conscensia legaterne til de 4 studerende med de bedste resultater. General Manager ved Conscensia i Ukraine, Nataliya Kyrnychna, udtaler: ”Det er første gang at Conscensia uddeler legater til de studerende ved CS@UCU. Fremadrettet planlægger vi at udvikle programmet og lave flere lignende arrangementer. Idéen til at uddele et Conscensia legat kom udfra ønsket om at bidrage til udviklingen af IT branchen på den lange bane. IT branchen i Ukraine, og i særdeleshed i Lviv, er i en rivende udvikling, og som repræsentant for branchen ved vi, at veluddannede IT udviklere er det vigtigste. Det er en stor ære for os at bidrage til at branchen får uddannet de bedste kandidater, og det er vi sikre på at kandidater fra CS@UCU bliver. Vi håber at dette er starten på et godt samarbejde.”

Ved mødet havde de studerende desuden mulighed for at høre om nutidens IT virksomheder samt hvordan man får sit drømmejob, fortalt af Yaroslav Rozhankivskyy, delivery manager ved Conscensia.

Pernille Hejle Pedersen
About Pernille Hejle Pedersen

Marketing Coordinator/PA, Conscensia, pep@conscensia.com