Systematic: Tæt kontakt giver kæmpe værdi

CASE: “Tæt kontakt giver kæmpe værdi”systematic

Gennem samarbejdet med Conscensia er outsourcing blevet en vigtig del af Systematics strategi. Særligt Conscensias evne til at pleje et samarbejde har sikret, at outsourcingen er blevet en klar gevinst, fortæller Morten Granum fra Systematic.

Siden softwarehuset Systematic afprøvede Conscensia som outsourcingpartner med et pilotprojekt på fire-fem mand i 2010, har samarbejdet udviklet sig hastigt. Systematic har i dag 40 medarbejdere på Conscensias kontor i Ukraine.
”Det er et udtryk for, at vi meget bevidst bringer outsourcing i spil, når vi skal udvide vores aktiviteter. Det sikrer os et fornuftigt omkostningsniveau og hjælper os med at håndtere spidsbelastninger på en måde, der gør os mindre sårbare, end hvis vi selv skulle ansætte,” fortæller Morten Granum, der er Vice President i Systematic.

Samarbejdet plejes

Systematic har udviklet et tæt samarbejde med Conscensia, og netop evnen til at pleje et samarbejde og tage hånd om udfordringer, inden de bliver til problemer, er ifølge Morten Granum en af Conscensias styrker.
”Det har kæmpe værdi, at vi har så tæt kontakt til Conscensias Relationship Manager i Danmark. Selvom samarbejdet kører fint, så kan der altid opstå små ting, som vi undrer os over. I de tilfælde er det en stor fordel, at vi kan ringe til én, der både forstår den danske og den ukrainske kultur og bede hende om lige at kigge på det. Det kan både være, hvis der er en medarbejder, som måske ikke performer så godt i en periode, og det kan være af positiv karakter, hvis vi for eksempel gerne vil vide, hvordan vi bedst kan påskønne, at en medarbejder har ydet en ekstra god indsats,” fortæller Morten Granum.
Udover den løbende kontakt, der holder den daglige drift på skinner, så holder Systematic møde med Conscensias Relationship Manager og direktør mindst en gang i kvartalet for at se på de store linjer og udvikle samarbejdet.
”Vi er jo på en rejse her – det er kun to år siden, vi begyndte med outsourcing, så vi taler meget åbent om vores erfaringer for at finde ud af, om der er noget, vi kan forbedre,” siger Morten Granum, der betegner overgangen fra opstart til drift som ”smertefri”.

Skrappe folk

Systematic arbejder efter scrum-principperne og CMMI level 5, og det har derfor været vigtigt at finde nogle medarbejdere i Ukraine, der både kan fungere i den måde at arbejde på og har de rette sproglige og faglige kvalifikationer.
”Vi er mange skrappe folk i Systematic, så outsourcingen fungerer kun for os, fordi Conscensia er i stand til at rekruttere nogle rigtigt dygtige medarbejdere,” fortæller Morten Granum, der fremhæver HR-afdelingen som en af Conscensias store styrker.
”Conscensia har et godt HR-system, som vi også har adgang til. Det giver god værdi, at vi både kan følge med i Conscensias løbende vurdering af medarbejderne og selv komme med vores vurdering af behovene for kompetenceudvikling,” siger han.

Yderligere gevinst venter

Systematic bruger både de outsourcede medarbejdere i forbindelse med opstart af nye projekter og på projekter, som har kørt i flere år.
”På de nye projekter kan vi se, at medarbejderne i Ukraine faktisk er lige så effektive som vores danske medarbejdere. På de eksisterende projekter tager det lidt længere tid at opnå samme effektivitet, men det ville jo også kræve en indkøringsperiode, hvis vi skulle sætte en dansk medarbejder ind i noget, der har kørt længe,” siger Morten Granum, der ikke er i tvivl om, at samarbejdet med Conscensia skaber værdi for Systematic.
”Timeprisen er selvfølgelig attraktiv i sig selv, men det sænker også kravet til, hvor selvforsynende vi har brug for at være, og så giver det os adgang til en pool af medarbejdere med tekniske kompetencer, som vi ikke altid selv har i huset. Vi har fået indfriet vores forventninger, og vi tror da også på, at vi kan øge vores volumen fremover og få yderligere gevinst ud af det,” fortæller Morten Granum og fortsætter:
”Vi har fundet en god partner i Conscensia, som vi vil køre videre med. Der er stor værdi i den indsigt, som Conscensia har i både den danske og den ukrainske kultur, og så er det vigtigt for os, at de hele tiden arbejder på at udvikle sig. For eksempel ved at etablere en afdeling i Vietnam. Det er meget interessant for os, fordi det fremtidssikrer samarbejdet og giver os flere muligheder.”