Nyheder

Overvejer du at finde de rigtige it-kompetencer uden for landets grænser? Eller outsourcer du allerede?

I begge tilfælde er vi sikre på, at IT-Branchens næste seminar vil være nyttigt for dig. Torsdag den 4. maj stiller IT-Branchen og Conscensia skarpt på de juridiske overvejelser, på leverandørforholdet og de kulturelle forskelle, du står med, når du samarbejder med virksomheder i udlandet.

Relevante oplæg, der klæder dig på til outsourcing – og kommer hele vejen rundt

Line Milthers fra Conscensia fortæller, hvordan vi arbejder med Remote Team Management for at opnå et godt samarbejde mellem danske og sourcede udviklere.

Advokat Martin Jørgensen fra Dansk Erhverv fortæller om persondataforordningens betydning for den aftale, du laver med en virksomhed i udlandet, og hvad du stiller op som databehandler eller dataansvarlig.

Advokat Christel Teglers fra Kromann Reumert gør dig klogere på, hvad du kan forvente af leverandører, både danske eller udenlandske.

Sidst men ikke mindst får du gode eksempler på de kulturelle forskelle, som kan have betydning i et samarbejde mellem virksomheder i en globaliseret verden fra chefkonsulent Kasper Jelsbech Knudsen fra Living Institute. Forfatter og antropolog Dennis Nørmark sætter fokus på kulturforståelse og forretning og hvordan mødet mellem forskellige kulturer bliver en fordel og ikke en hindring.

Det er gratis at deltage. Se hele programmet og tilmeld dig her!

IntraVision er en dansk virksomhed, der specialiserer sig i kalender- og planlægningssoftware til IBM og Microsoft platforme. Et af deres meget succesrige planlægningsprodukter hedder OnTime, som har mere end 600,000 brugere på verdensplan.

IntraVision har valgt at outsource dele af deres softwareudvikling, fordi tilgængeligheden af softwareudviklere er større i udlandet. CEO i IntraVision, Jens Overgaard Dinesen forklarer, ”Vi havde brug for en højt specialiseret softwareudvikler, og vi ønskede en proces, hvor vi havde flere kandidater at vælge imellem. Det var ikke en almindelig udvikler, vi havde brug for. Det var en svær kandidatprofil Conscensia skulle finde til os i Ukraine, og det lykkedes de med”. Læs mere

Et stort tillykke til Zoriana og Olena med deres 10 jubilæum hos Conscensia! Zoriana og Olena var nogle af vores første udviklere i Ukraine i 2007, da de startede med at arbejde for vores første kunde Spar Nord Bank. Det blev en festens dag på kontoret i Lviv med blomster, gaver og naturligvis kage til alle kolleger. Læs mere

Lad mig slå det fast med det samme. Dette blogindlæg er ikke politisk. Jeg har ikke meldt mig ind i noget politisk parti, lige som jeg heller ikke taler hverken for eller imod nationalistisk eller protektionistisk erhvervspolitik. Derimod vil jeg se på valget af dansk contra udenlandsk outsourcing-partner ud fra en vinkel om social ansvarlighed – det, som jeg kalder responsible sourcing.
Sourcing-ydelser kan købes over hele verden. Det er især en velegnet forretningsmodel inden for it-udvikling, hvor produktet er digitalt. Afstande betyder intet, forskelle i tidszoner kan ofte være en direkte fordel. Udviklingssprog og -processer er et langt stykke af vejen så standardiserede, at der kan være længere mental afstand mellem udviklere på forskellige platforme, end mellem udviklere af forskellig nationalitet (og modsat). Læs mere

I 2015 besluttede Conscensia at starte et udviklingscenter i Rumæniens hovedstad Bukarest. De første spadestik til centret blev taget i efteråret 2015, hvor vi fandt lokaler, ansatte ledelse til kontoret og begyndte rekrutteringen af udviklere til specielt en samarbejdspartner.

Efter en lidt langsom start specielt p.gr.a. det rumænske bureaukrati, begyndte centret for alvor at komme ind i en god gænge fra efteråret 2016. Og det i en sådan grad, at vores samarbejdspartner Systematic A/S, som er dem der primært betjenes fra centret, ytrede ønske om at benytte centret til at løse en potentiel udfordring omkring at skaffe kompetente medarbejdere hurtigt nok til de mange ordre, som Systematic har vundet på det seneste. Læs mere

julehyggeJuletiden er helt speciel hos Conscensia! Selvom vi fejrer jul på forskellige datoer i Danmark og i Ukraine – har vi fælles værdier – julen handler om næstekærlighed og samvær med venner og familien.

På kontoret i Ukraine jule-hyggede vi med at være nisser for hinanden, hvor medarbejderne forkælede hinanden med små gaver og overraskelser i december måned. Alle nisser blev afsløret til ”Secret Santa Party”, hvor der blev jule-hygget med danske æbleskiver og gløgg. Læs mere

Csia_medarbejdere_700x500_7Jens Brinksten, CEO for KMD Polen, skrev for en god måneds tid siden en artikel på Computerworld under overskriften: ’Der er for meget sjuskeri med sourcing – gør nu forarbejdet ordentligt.’ I artiklen beskriver Jens Brinksten en række kritiske overvejelser, som han mener, mange virksomheder ofte forsømmer at gøre sig, før de kaster sig ud i sourcing.

Det er en udmærket artikel, men i modsætning til Jens Brinksten oplever jeg faktisk, at virksomhederne HAR gjort sig en masse tanker og overvejelser om, hvad de vil opnå med sourcing – på akkurat samme måde, som KMD har gjort sig en række overvejelser, der har ledt frem til, at den rigtige løsning for KMD har været at etablere sig i Polen i stedet for at source. Læs mere