Mød Olena

Mød Olena

Navn: Olena
Stilling: Business Intelligence udvikler
Alder: 34
Uddannelse: Kandidat i lingvistisk og datalogi (engelsk, tysk og IT)
Bopæl: Lviv i Ukraine
Fritidsinteresser: Snowboarde i bjergene med min mand og to sønner, spille klaver og rejse.
Kom til Conscensia: 2007

1. Beskriv hvad du laver i dit job?

Jeg har arbejdet som BI udvikler for den samme danske kunde i over 10 år hos Conscensia, hvilket er ret usædvanligt for udviklere. I mit daglige arbejde laver jeg database design, data flows, arbejdsgange og planlægning af data processer, dataanalyse og statistikker. Jeg laver også forskellige rapporter til vores kundes ansatte i f.eks. finans- eller HR-afdelingen. Jeg arbejder i et team med tre ukrainske udviklere og tre danske udviklere. Vi bruger SCRUM processer i udviklingsarbejdet og har daglige video møder via Skype. Når man har kolleger i andre lande, er SCRUM processer meget effektive i forhold til at dele viden og opretholde en god struktur i vores arbejdsprocesser. Det er nemt at se processen, dine ansvarsområder og du får hurtig feedback fra dine kolleger i Danmark.

2. Hvad er det bedste ved dit arbejde?

Der er mange ting jeg kan lide ved mit arbejde. Jeg er glad for mine kolleger og vores holdånd. Jeg sætter også stor pris på muligheden for at udvikle mine færdigheder inden for business intelligence og softwareudvikling. Jeg lærer hele tiden nye ting, lærer at bruge nye teknologier og forskellige slags software applikationer og jeg kan bruge min sprogkundskaber. Alt i alt trives jeg med at få chancen for at udvikle mig både professionelt og personligt.

3. Hvordan vil du beskrive Conscensia som arbejdsplads?

Der er en god stemning på kontoret, jeg har fantastiske kolleger, gode arbejdsforhold og en konkurrencedygtig løn. Da jeg var til jobsamtale ved Conscensia for 10 år siden, fortalte direktøren om den danske ånd – og at en dansk leder sætter pris på ærlighed og åben kommunikation, hvor du udtrykker dine meninger og taler frit. Jeg blev fascineret af denne ledelsesstil og accepterede jobtilbuddet, hvilket jeg bestemt ikke har fortrudt.

4. Hvad motiverer dig i dit arbejde?

Det er vigtigt for mig, at mit arbejde bliver påskønnet og giver værdi til vores kunde. Jeg bliver motiveret, når jeg kan se at mine løsninger og resultater gør en forskel hos vores kundes ansatte og gør deres arbejde lettere. Derudover motiverer mine kolleger mig; det er skønt at komme smilende på arbejde, idet min arbejdsplads næsten føles som hjem for mig efter 10 år.

5. Hvorfor har du valgt at arbejde for et dansk sourcing firma?

Hos ukrainske firmaer lytter ledelsen ofte ikke til ansatte længere nede i hierarkiet. Når jeg er til møder med vores danske kunde, er det ikke usædvanligt at lederen af IT afdelingen spørger os ansatte om råd. Mine tanker og meninger bliver hørt af både mine kolleger og leder, og dette sætter jeg stor pris på.